Guardiola ziet De Bruyne nog beter worden: Dat zou een droom zijn

  Guardiola ziet De Bruyne nog beter worden: "Dat zou een droom zijn"

  dinsdag 17 oktober 2017 om 09:10

  Dinsdagavond neemt Manchester City het op tegen Napoli in de Champions League. Daags voor de wedstrijd was er het traditionele persmoment met City-coach Pep Guardiola. De Spanjaard vergeleek Kevin De Bruyne zelfs met Lionel Messi, met wie hij samenwerkte in Barcelona.

  Tijdens de persconferentie kreeg Guardiola de vraag of Kevin de Bruyne ooit het niveau van Messi zal kunnen evenaren. "Dat zou een droom zijn. Ik zou het fantastisch vinden mochten mijn spelers van nu of in het verleden het niveau van Messi behalen. Het zou een enorm iets zijn voor mijn teams, want dan zouden we enorm veel wedstrijden winnen", vertelt Guardiola aan de BBC.

  Toch wil de Spaanse coach De Bruyne geen onnodige druk opleggen. "Kevin is een fantastische speler. Hij is een aimabele kerel. Alle ploegmaats hebben hem graag. Hij wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Hij vecht tot het einde. Hij houdt de druk aan. Maar ik wil hem niet vergelijken met Messi." 

  Guardiola legt ook uit waarom Messi een speler apart is. "Hij is een speler die 60 doelpunten op een seizoen scoort al acht, negen of tien seizoenen lang. Het is de manier waarop hij speelt die hem uniek maakt." Toch hoopt de City-coach dat De Bruyne een zo hoog mogelijk niveau kan behalen. "Ik wil hem daar graag bij helpen, zo goed ik kan. De pers vergelijkt altijd spelers met Messi. 'Hij is zoals Messi, hij is zoals Messi'. Dat is niet mogelijk", besluit Guardiola.

  Poll

  Evenaart De Bruyne het niveau van de absolute wereldtoppers?

  (102 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Guardiola ziet De Bruyne nog beter worden: "Dat zou een droom zijn"