Buffalo hoopt op het WK: “Hoop een van de 23 te zijn”

Buffalo hoopt op het WK: “Hoop een van de 23 te zijn”

16-10-2017 07:26

De Rode Duivels zien we volgend jaar terug op het WK. Toch is de kans groot dat er weinig Belgen uit de Jupiler Pro League te zien zullen zijn in Rusland. Wel zijn er een deel buitenlanders uit onze competitie die mogelijk actief gaan zijn op het WK. Samuel Kalu van KAA Gent droomt alvast om er bij te zijn.

Net zoals België wist Nigeria zich te plaatsen voor het WK. "Iedereen wil naar het WK, het is een groot privilege om daar naartoe te kunnen. De kwalificatie voelde voor mij persoonlijk aan als een bevrijding", zei hij in Het Laatste Nieuws.

Opvallend, de Kalu speelde nog geen minuut voor zijn land. Toch wil hij er in Rusland bij zijn."Ik hoop nog altijd dat ik straks bij de 23 zal zijn voor het WK. Tot nu toe hebben ze me nog niks gevraagd of gezegd vanuit de Nigeriaanse federatie, maar ik hoor wel dat er nog altijd mogelijkheden zijn. De concurrentie op de vleugels is groot bij Nigeria. Maar misschien val ik wel op als ze een keer naar Simon komen kijken. Hopelijk kunnen we dan samen naar het WK."