Invaller Tielemans verliest in de 95e minuut Franse topper

13-10-2017 22:57

Olympique Lyon heeft de topper in extremis gewonnen van AS Monaco. Nabil Fekir tekende in de 95e minuut voor de winnende goal.

Bij Monaco stond Soualiho Meite in de basis. Youri Tielemans begon op de bank. De twee zagen hoe Lyon na elf minuten spelen op voorsprong kwam via Mariano Diaz, die uit de rug van Kongolo wegliep en binnen kon schieten.

De stand werd niet veel later gelijk getrokken door Rony Lopes, die weggestuurd werd door Balde Keita. Lopes schoot beheerst in de korte hoek raak. Vanaf dat moment barstte de wedstrijd los en kreeg de neutrale toeschouwer in Lyon waar voor zijn geld. Nadat de ongrijpbare Fekir voor 2-1 had gezorgd, bracht Adama Traoré Monaco tien minuten later later weer op gelijke hoogte met een onhoudbaar schot.

Lyon zou in extremis op knotsgekke wijze alsnog de winst pakken. Fekir legde in de 95e minuut aan voor een vrije trap die feilloos binnen werd geschoten. Tien minuten voor het einde viel Tielemans in. Lyon loopt drie punten in op nummer twee Monaco, dat op negentien punten blijft staan. Paris Saint-Germain blijft aan kop. De ploeg van Unai Emery speelt zaterdag tegen Dijon.