'Vanhaezebrouck neemt opvallend besluit, B-spelers maken kastje leeg'

  'Vanhaezebrouck neemt opvallend besluit, B-spelers maken kastje leeg'

  donderdag 12 oktober 2017 om 12:30

  Hein Vanhaezebrouck wil snel duidelijkheid in de kleedkamer van Anderlecht, en daarom voert hij ook een belangrijke verandering door. De A-kern van Anderlecht is van nu af aan strikt gescheiden van de B-kern.

  Onder René Weiler werden de A-kern en de B-kern samengevoegd in de kleedkamer, al trainden ze wel apart. Coach René Weiler deelde ook zijn kantoor met beloftentrainer René Peeters. Dat leidde soms tot spanningen, zeker als het ging om de heikele kwestie rond de doelmannen. De keuze van Weiler om Mile Svilar niet te gebruiken zette kwaad bloed. 

  Volgens Sport/Voetbalmagazine mag de B-kern ook niet meer trainen in het oefencomplex in Neerpede. Contacten tussen A- en B-spelers worden zo tot het minimum herleid. Vanhaezebrouck wil op deze manier voor duidelijkheid zorgen, maar dat betekent niet dat hij de beloften nu negeert. Integendeel: de nieuwe coach ging maandag al kijken naar de beloftenwedstrijd tegen Charleroi.

  Plaats een reactie

  Lunam +1237
  donderdag 12 oktober 2017 om 13:14
  Bij ploegen met een ruime A-kern vind ik dit logisch, denk dat het zo al moeilijk genoeg is om een gezonde groepsgeest te bewaren, zonder dan nog wat misplaatste insinuaties van misnoegde B-kern spelers die het nodig vinden om in de kleedkamer anderen wat op te naaien en zo wat extra wrevel te creëren.
  Vind ik leuk
  freeman +10200
  donderdag 12 oktober 2017 om 14:53
  Waar is dan het zo alom geprezen groepsgevoel ? Ook al naar de vuilnisemmer verwezen ? Duidelijke discriminatie ?
  Vind ik leuk
  Lunam +1237
  donderdag 12 oktober 2017 om 15:47
  Weet niet waar je hier nu discriminatie in ziet. Iedere club heeft zijn A-kern, B-kern, beloftes, U19 enz enz, waarom is scheiding van de A-kern en de B-kern nu plots discriminatie????
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Vanhaezebrouck neemt opvallend besluit, B-spelers maken kastje leeg'