België - Cyprus gaat om meer dan één reden de geschiedenisboeken in

België - Cyprus gaat om meer dan één reden de geschiedenisboeken in

10-10-2017 20:00
4

Dinsdagavond nemen de Rode Duivels het op tegen Cyprys. Ondanks dat de Belgen zich al een tijdje geplaatst hebben voor het WK, wordt het toch een bijzondere match. En dat om meer dan één reden.

Jan Vertonghen wordt tegen Cyprus alleen recordhouder op het gebied van het aantal caps bij de Rode Duivels. De verdediger van Tottenham Hotspur speelt zijn 97e interland voor de nationale ploeg. Bij deze bijzondere gelegenheid is Vertonghen ook de aanvoerder van de nationale ploeg. Tegen Bosnië bedankte hij nog voor de eer, maar in zijn galamatch draagt hij toch de aanvoerdersband.

Normaal is Eden Hazard de kapitein van Roberto Martinez, maar voor een keertje geeft de winger zijn band met plezier af. Voor Eden wordt het trouwens ook een bijzondere match. Hij verschijnt immers voor de eerste keer met zijn broertje Thorgan aan de aftrap in een officiële wedstrijd van de Rode Duivels. 

Indien de Belgen vijf keer scoren, breken ze een record van Duitsland. Onze buren scoorden ooit 43 keer in het kwalificatiecampagne. De Belgen staan momenteel op 39 goals in deze campagne.