Oscar koos voor China vanwege het geld: 'Kijk naar Paulinho, die naar Barça ging'

Oscar koos voor China vanwege het geld: 'Kijk naar Paulinho, die naar Barça ging'

03-10-2017 08:33
2

Oscar hoopt na enkele jaren in China terug te keren bij een grote Europese club. De 26-jarige Braziliaan draait er niet omheen dat zijn keuze begin dit jaar om Chelsea te verruilen voor Shanghai SIPG enkel van financiële aard was.

"Iedereen die werkt, doet dat om geld te verdienen om voor zijn familie te zorgen", zegt Oscar tegen Copa90. "In Brazilië hadden we niets, we waren erg arm. Nu pluk ik de vruchten van mijn werk. China heeft een ongekende financiële kracht en soms krijgen spelers aanbiedingen die ze niet kunnen afwijzen."

'Toen ik hier naartoe kwam, dacht ik meer aan mijn familie dan aan mijn carrière", erkent Oscar. "Ik heb mooie kansen bij grote clubs laten schieten omdat ik mijn familie belangrijk vind. Ik sta volledig achter die keuze. Ik ben nog jong en kan altijd nog terugkeren." Dat is dan ook waar de middenvelder zich op richt. Zijn contract in China loopt eind 2020 af.

"Kijk maar naar Paulinho, die vanuit China naar Barcelona ging. Spelers als Hulk, Elkeson en ik zijn ook goed genoeg om terug te keren naar Europa", aldus Oscar. "Ik hoop dat ik dat over twee, drie jaar kan doen. Ik speel het liefst op het allerhoogste niveau bij een grote Europese club."