Nederlanders doen zich voor als Belg voor CL-wedstrijd: Fan van Mertens

  Nederlanders doen zich voor als Belg voor CL-wedstrijd: "Fan van Mertens"

  maandag 25 september 2017 om 23:40

  Feyenoord-fans doen er alles aan om dinsdagavond in het stadion van SSC Napoli aanwezig te zijn voor het Champions League-duel met Feyenoord. Vier supporters doen zich in Italië voor als een Belgische supporters.

  Napoli mag geen kaarten verkopen aan Feyenoord-supporters, maar een aantal fans is wel op het vliegtuig naar Italië gestapt. Daar doen ze zich voor als Belg, in de hoop dat ze alsnog naar binnen kunnen, meldt het Algemeen Dagblad. Een verslaggever van de ochtendkrant heeft de proef op de som genomen en is ook naar Italië afgereisd om proberen binnen te komen. "We komen uit België", zegt een supporter overtuigend. "Hoeveel kaarten wil je? Vier? Schrijf dan op dit briefje de namen en geboortedata van je vrienden", aldus de man van het wedkantoor.

  Het kopen van kaarten is vier Feyenoord-fans gelukt. "Bij de eerste tabakszaak vroegen ze nog direct om onze documenten. Toen bleek dat we Nederlanders waren, was het nog alleen 'no, no, no'. Maar hier om de hoek verkocht iemand sjaals met Napoli en Feyenoord erop. Hij wees ons de weg hierheen. Nu alleen nog stap twee, het stadion inkomen."

  De supporters laten niets aan het toeval over en hebben hun Feyenoord-shirts, sjaals en zelfs hun seizoenkaarten in Nederland gelaten om elk spoor naar Rotterdam te wissen. "Ik koop een Napels-sjaaltje en zeg dat ik fan ben van Dries Mertens, de Belgische ster van Napoli. En als het lukt, blijf ik rustig zitten als Feyenoord scoort. Al moeten we reëel zijn. De kans dat dat gebeurt, is natuurlijk erg klein."

  Lees meer over:Rode DuivelsFeyenoord

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Nederlanders doen zich voor als Belg voor CL-wedstrijd: "Fan van Mertens"