Football Leaks lekt details van Dembélé-deal: 'Vijf keer hoger'

  Football Leaks lekt details van Dembélé-deal: 'Vijf keer hoger'

  zaterdag 23 september 2017 om 08:40

  De details van de transfer en het contract van Ousmane Dembélé zijn uitgelekt. Het Der Spiegel beschikt over documenten, ontvangen van Football Leaks, met de bedragen van de Dembélé-deal.

  Volgens de publicatie is Dembélé bij FC Barcelona zo'n vijf keer meer gaan verdienen dan bij Borussia Dortmund. Waar zijn jaarsalaris in Duitsland nog op 2,4 miljoen euro lag, ontvangt hij in Barcelona liefst 12 miljoen euro. Bovendien krijgt hij nog eens 3,3 miljoen euro als Barcelona erin slaagt drie prijzen in één seioen te winnen.

  Barcelona heeft voor de komst van Dembélé direct 105 miljoen euro overgemaakt naar Dortmund. Volgens de publicatie kan daar nog eens 40 miljoen euro aan bonussen bijkomen. Zo moet Barcelona bijvoorbeeld vijf miljoen euro per 25 gespeelde wedstrijden betalen, met een maximum van honderd wedstrijden. Na 25, 50, 75 en 100 wedstrijden van Dembélé in het shirt van Barcelona moet de club dus iedere keer een cheque uitschrijven. Voorlopig komt Dembélé niet aan die aantallen: de jonge ster staat zeker tot januari buitenspel met een hamstringblessure.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Football Leaks lekt details van Dembélé-deal: 'Vijf keer hoger'