Pijnlijk simpel: oplichter gaat twee jaar lang gratis naar Club Brugge

Pijnlijk simpel: oplichter gaat twee jaar lang gratis naar Club Brugge

19-09-2017 13:38
4

Club Brugge heeft zich twee jaar lang aardig om de tuin laten leiden. Een man uit Aalst heeft namelijk al die tijd gratis tickets gekregen omdat hij zich uitgaf voor een KBVB-lid. Dat kwam per toeval aan het licht.

De tactiek van de man was bijzonder simpel. In naam van een lid van de KBVB stuurde hij twee jaar lang mailtjes om aan tickets te geraken. Zijn identiteit werd niet gecontroleerd, waardoor hij onder meer gratis naar de topper tegen Anderlecht én zelfs de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United kon. Hij bracht vrienden mee en kreeg zelfs gratis drank, zo weet VRT Nieuws.

De verantwoordelijke voor de ticketing liep onlangs toevallig het échte KBVB-lid tegen het lijf. Hij vroeg hem of de tickets goed waren aangekomen, maar de man in kwestie wist van niets. Pas toen ging er een belletje rinkelen bij Club Brugge.

Het valse KBVB-lid werd uiteindelijk in de val gelokt. Toen hij opnieuw mailde werden zijn tickets opgestuurd, maar de man werd voor de match betrapt door de politie. Club Brugge laat het hier niet bij: het eist 3.600 euro van de dader, die overigens ook een stadionverbod kan krijgen. De man zelf wil vrijgesproken worden omdat hij als erescheidsrechter sowieso gratis tickets krijgt. Dat verklaart evenwel niet waarom hij een valse identiteit aannam...

Eijkelkamp
Het verhaal doet sterk denken aan dat van het Youtube-kanaal 'Gierige Gasten'. Die twee Nederlanders raakten onlangs gratis binnen door zich via mail uit te geven voor ex-speler René Eijkelkamp. Zonder verdere vragen werden hun tickets opgestuurd.