Racing Genk krijgt flinke veeg uit de pan: Dat vind ik geen maatstaf

  Racing Genk krijgt flinke veeg uit de pan: "Dat vind ik geen maatstaf"

  woensdag 13 september 2017 om 17:30

  Racing Genk is met een 8 op 18 matig begonnen aan het seizoen. De Limburgers werden getipt als outsider voor de titel, maar voorlopig speelt het nog niet zo. Stijn Stijnen en Jacky Mathijssen zien dat Genk een versnelling hoger moet schakelen.

  In TVL Sportcafé vertelt Stijnen dat de problemen van vorig seizoen niet helemaal zijn opgelost. "De optelsom van het klassement is nog niet dramatisch, maar 8 op 18 is toch niet goed. Het is nu wel van moeten. Als ze tegen STVV verliezen, dan is het niet goed. Gaat men Stuivenberg dan op dezelfde manier behandelen als Peter Maes vorig jaar? Niet dat ik die mens buitenpraat, maar je moet correct blijven", vraagt de ex-doelman zich af.

  Genk heeft dit seizoen hoge ambities uitgesproken. Voorlopig kan het de verwachtingen nog niet inlossen. "Maes is vorig jaar 'gepakt' geweest en ik ben benieuwd hoe ze daar nu mee gaan omgaan. De nieuwe voorzitter spreekt verstandige taal en hij bewaart de rust, maar bij een verlies tegen STVV ben ik benieuwd wat er zal gebeuren. Dan gaat de druk toch wel komen. Als je achter een werkwijze staat, moet je geduld hebben. Door top drie te ambiëren hebben ze de lat hoog gelegd."

  Jacky Mathijssen denkt dat Play-Off 2 van vorig seizoen een vertekend beeld heeft gegeven. "Dat was tegen de jeugd van andere ploegen die het volgende seizoen aan het voorbereiden waren. Ik vind dat geen maatstaf. De maatstaf moet zijn als je speelt tegen mensen met evenveel talent, en dan rendement en resultaten halen. Dan denk ik dat er voorlopig een heel negatief bilan is. Men mag toch wel iets verwachten, maar het moet nu snel gaan komen.

  Plaats een reactie

  DDT +2332
  woensdag 13 september 2017 om 18:02
  Eerlijke analyse. Vorig jaar was Peter Maes het slachtoffer van Patrick Janssens, ofwel nu Stuivenberg buiten ofwel Janssens zeker.
  Vind ik leuk
  woensdag 13 september 2017 om 19:45
  Het zal eerder de trainer worden, zoals gewoonlijk. Maar ik verwacht geen verlies op STVV. Zelfs een slecht Genk heeft al vaak gewonnen op Stayen.
  Vind ik leuk
  Patfey +4071
  woensdag 13 september 2017 om 20:10
  Dat over Play off 2 zeg ik al maanden...
  Vind ik leuk
  woensdag 13 september 2017 om 22:28
  Peter Maes heeft sowieso vorig seizoen te weinig krediet gekregen.
  Hij was somtijds "hard" maar mag dit aub met verwende dikbetaalde spelers ?
  Stuyvenberg is te soft (ik vergelijk hem met Koster destijds bij Brugge) en zal hier ook kortelings op worden afgerekend.

  En dan ???
  Vind ik leuk
  firedwarf +2492
  donderdag 14 september 2017 om 10:39
  Al de mensen die vinden dat maes te weinig tijd heeft gehad vorig seizoen en dergelijke hadden eens eerst een training van hem moeten zien en vervolgens een match... Dan zag je een wereld van verschil. Maes is een puinruimer maar ene keer het puin geruimd is moet hij vertrekken klaar... Hij is geen opbouwer laat staan dat genk daar ooit prijzen mee zou winnen. Maes is ook niet een trainer die pastte bij de visie van Genk, jong en talentvol inpassen in een frivool aanvallende stijl... Iedereen die maes ziet trainen weet dat het een haardroger langs de lijn is ipv een tacticus... Maes kent maar 1 tacktiek , lever de bal in bij de flankverdedigers en die moeten het belopen en het spel maken... Ene keer ploegen zich op dat systeem instellen zie je dat genk zelfs thuis geen match meer kon winnen... Dus maes zijn houdbaarheidsperiode was overschreden waarmee ik zeker niet wil zeggen dat Stuivenberg momenteel super goed bezig is ofzo... Echter zijn er nu wel verzachtende omstandigheden en heeft Stuivenberg het de tweede helft van vorig jaar niet slecht gedaan zonder een karelis , ndidi en baily en met veel jonge jongens... Ook zie je dat hij nu DURFT een jonge speler een kans te geven en mee te laten groeien dus qua visie strookt deze trainer veel beter bij de club... Nu is het enkel nog het moment om punten te gaan halen... Anderzijds wat is de waarde van wat mathijssen en stijnen vertellen op tv??? Beide zijn 2 trainers die mislukt zijn door hun antieke waarden en gebrek aan peoplemanagement en vervolgens elke strohalm moeten aangrijpen om in de media te blijven in de hoop populair te blijven voor een B of C ploegske om daar te mogen gaan depaneren voor een maand of 2... Ik hecht eerder waarde aan wat ik zie op de trainingen van genk en tijdens de matchen en bij momenten speelt genk gewoon héél mooi voetbal enkel de efficientie is er niet en komt erbij dat ge met jonge talenten altijd een grillig competitieverloop hebt... Jonge jongens maken nu eenmaal meer fouten dan een routinier...
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Racing Genk krijgt flinke veeg uit de pan: "Dat vind ik geen maatstaf"