'Vonnis De Boer was eind augustus al getekend: veel ontevredenheid bij leiding'

'Vonnis De Boer was eind augustus al getekend: veel ontevredenheid bij leiding'

11-09-2017 18:00

Het ontslag van Frank de Boer bij Crystal Palace was onomkeerbaar. Dat stelt BBC-journalist David Ornstein in een analyse. De beslissing om te breken met de Nederlandse manager werd al eind augustus genomen.

De Boer zat op 28 augustus om tafel met voorzitter Steve Parish en technisch directeur Dougie Freedman om de slechte seizoensstart te bespreken. 'Parish en Freedman verlieten die bespreking zeer teleurgesteld en zonder vertrouwen dat de Nederlander de juiste man was om voor de ommekeer te zorgen', aldus Ornstein.

'Ze legden contact met Roy Hodgson en andere potentiële opvolgers om te vragen naar hun beschikbaarheid, maar de focus van de club was de laatste dagen van de transfermarkt gericht op versterkingen', vervolgt de BBC-verslaggever. 'Het was de verwachting dat De Boer al voor het duel met Burnley zou worden ontslagen. Hoewel dat niet gebeurde en er tekenen van verbetering waren, was dat irrelevant. Voor de leiding was de beslissing al genomen.'

Als belangrijkste redenen voor het ontslag klinkt het dat De Boer afspraken negeerde over de speelwijze, het feit dat het team worstelde met de tactiek en de slechte feedback over de planning, methodes, trainingen en sfeer op het trainingsveld. Ook zijn bekoelde relatie met een aantal spelers, onder wie opvallend genoeg Jaïro Riedewald, wordt aangehaald.

'De Boer ondertussen zou ook zeer ontevreden zijn geweest met een aantal factoren, zoals: het schema in de voorbereiding, de bemoeienis van Parish rond het eerste elftal en de vertraging in het aantrekken van Mamadou Sakho', aldus Ornstein.