'Fantastisch, het Antwerp-publiek is misschien zelfs luider dan dat van Standard'

'Fantastisch, het Antwerp-publiek is misschien zelfs luider dan dat van Standard'

11-09-2017 16:39
2

Jelle Van Damme is terug in België. En dat hebben we ook kunnen horen. Bij zijn entree daverde de Bosuil even. Hij kreeg een bijzonder luid applaus bij zijn invalbeurt. Dat heeft Van Damme nog niet veel meegemaakt.

"Ik wist dat ik wel wat echo's kon verwachten, maar dit was gewoon fantastisch. Dit was misschien zelfs luider dan op Standard", lachte Van Damme na afloop tegenover Het Laatste Nieuws.

"Het is door dit publiek dat ik bewust voor Antwerp heb gekozen. Met hun fanatisme en mentaliteit kan ik mij als voetballer en als mens helemaal vereenzelvigen. Daarvoor doe je het", vertelt hij.

Leidersrol
Van Damme lijkt die basisplek snel te gaan krijgen bij Antwerp. En hij krijgt ook meteen een leidersrol. "Automatisch ga ik die leidersrol opnemen, want dat zit nu eenmaal in mij. Maar alles op zijn tijd, want ik ben hier nog maar twee weken."

"Voorlopig is het nog even wennen om weer in België te zijn. Ik ben tenslotte twee jaar weggeweest en had een heel ander leven en andere routines in Los Angeles", aldus Van Damme.

"Maar het voelt heel goed om weer dichter bij huis en bij mijn kinderen te kunnen voetballen. Dat ik nu hier opnieuw een echte thuis kan maken, maakt me weer helemaal gelukkig. En net dat heb ik nodig om goed te zijn op het veld", besluit hij.