Wilmots onder vuur bij Ivoorkust: We blijven positief

Wilmots onder vuur bij Ivoorkust: "We blijven positief"

07-09-2017 16:05

Het is vooralsnog geen geslaagd huwelijk tussen Marc Wilmots en Ivoorkust. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels zag zijn manschappen met 1-2 onderuit gaan tegen Gabon, waardoor de kritiek opnieuw aanzwelt. Maar assistent Thieryy Verjans maakt zich nog geen zorgen.

"Neen, we vrezen nog geen ontslag", klinkt het in La Dernière Heure. "Het is duidelijk dat we ontgoocheld zijn door de resultaten, maar we blijven positief. We staan nog steeds aan de leiding in onze groep en virtueel gaan we nog naar het WK."

Maar ondertussen gonst het wel van de geruchten dat Wilmots snel zou kunnen buiten liggen en dat spelersgroep niet helemaal achter hem staat. "Er worden veel verhalen verteld, maar het nationale team van Ivoorkust is niet moeilijker dan een ander Europees team. Marc weet dat hij veel kritiek krijgt, maar daar staat hij boven en hij leest de lokale pers niet al te veel. Hij begrijpt de ontgoocheling van de fans, maar hij focust zich op de volgende doelen: de verplaatsing naar Mali en de thuiswedstrijd tegen Marokko."