Buffel over flirt met Club Brugge: Ze zagen mij als zijn opvolger

Buffel over flirt met Club Brugge: "Ze zagen mij als zijn opvolger"

06-09-2017 11:30
2

Thomas Buffel is nog altijd een speler van Racing Genk, de 36-jarige dribbelaar zou er zijn carrière wel eens kunnen beëindigen. Buffel kreeg deze zomer nochtans wel een voorstel van Club Brugge. Daar moest hij de nieuwe Timmy Simons worden.

In Knack geeft Buffel nog eens dat Club hem gecontacteerd heeft. De fans van Genk hebben daarop heel wat berichten gestuurd om hem aan boord te houden. "Dat heb ik zeker geapprecieerd, al was het niet de enige factor. Natuurlijk denk ik in mijn situatie eerst: wat is het beste voor de kinderen? Wil ik hen verhuizen terwijl je nog naar structuur zoekt in het leven van alledag? Dat leek me te hectisch. Ik heb niet gewacht tot Club een concreet voorstel deed. Het voelde als een opluchting"."

Buffel moest hij Club naar eigen zeggen de nieuwe Simons worden, zij het dan op een andere positie. "Bij Brugge hebben ze gezien welke waarde Timmy Simons heeft in hun kleedkamer. Ik denk dat men in mij een soort mentale opvolger zag. Iemand die de jongeren aanstuurt, maar ook op het terrein nog belangrijk kan zijn."