'Bayat circa 100.000 euro rijker na omstreden Anderlecht-deal'

'Bayat circa 100.000 euro rijker na omstreden Anderlecht-deal'

06-09-2017 09:02
5

Anderlecht nam deze zomer Isaac Kiese Thelin definitief over van Bordeaux. Daarna leende paars-wit hem meteen uit aan aan Waasland-Beveren. De transfer leverde paars-wit heel wat kritiek op. Wie daar niet wakker van ligt, is Mogi Bayat. Volgens Sport/Voetbalmagazine ontving de makelaar liefst 100.000 euro om de overgang naar het Waasland mee te realiseren. 

'Mogi doet veel. Hij is niet de zaakwaarnemer van Isaac Kiese Thelin, maar weet hem toch te parkeren bij Waasland-Beveren voor een commissieloon ergens in de buurt van de 100.000 euro', klinkt het bij onze collega's. 

Bayat kan terugblikken op een geweldige zomer. 'Al liep niet alles volgens plan. 'Zijn poulain Jérémy Perbet weet hij eerst verrassend een paar maanden bij Club Brugge te stallen, voor hij hem naar KV Mechelen wil brengen. Alleen is Silvère Ganvoula hem daar te snel af. Mogi verdient, in tegenstelling tot de perceptie, aan die transactie geen euro, maar ze brengt hem niet van slag. Haast even snel zit Perbet elders, bij het KV Kortrijk waarmee hij nochtans een tijdje gebrouilleerd was.'

Lees ook: Bayat liet commissie vallen om transfer te regelen: 'Wilden me niet laten gaan'