Proto kaatst de bal terug richting KV Oostende: Allemaal vals

Proto kaatst de bal terug richting KV Oostende: "Allemaal vals"

05-09-2017 07:21
2

Tegenwoordig gaat Silvio Proto door het leven als speler van Olympiakos. Tijdens het slot van de transferperiode liet hij KV Oostende achter zich om naar Griekenland te vertrekken. Vlak voor zijn afscheid ging het mis aan de zee. KV Oostende was niet blij met de doelman. Het stuurde hem naar de B-kern en bij zijn afscheid klonken er wrange geluiden. 

Toen Proto vertrok, kreeg hij op Twitter nog een steekje na van voorzitter Marc Coucke. Bij Sportwereld reageert de doelman nu voor het eerst op de heisa. Volgens hem reageerde hij helemaal niet moeilijk toen KVO eerst dwars lag. "Allemaal vals! Ik trainde met de B-kern, ja. Door mijn contacten met Olympiakos had ik hen zelf aangeraden nog een nieuwe doelman aan te trekken. Toen Mike Van Hamel arriveerde, vond ik de vraag om met de B-kern te trainen dan ook alleen maar logisch, niets om een schandaal van te maken", aldus Proto. 

Dat William Dutoit onder Yves Vanderhaeghe de eerste keeper ging worden bij KV Oostende, liet Proto ook niet vertrekken? "Maar neen. Waarom zou hij? Ik maakte de afgelopen weken maar één fout, tegen Waasland-Beveren. (zucht) Niet ik toonde een gebrek aan respect voor Oostende, maar Oostende voor mij.”

Verder natrappen wil Proto niet. "Ik zal mijn mening wel zeggen aan de betreffende personen, niet in de pers. En nog dit: ik verliet geen zinkend schip. Olympiakos was simpelweg een aanbod dat ik op mijn leeftijd niet kon laten liggen."