We zijn een outsider, geen favoriet. Dat zijn Brazilië, Argentinië, Duitsland...

"We zijn een outsider, geen favoriet. Dat zijn Brazilië, Argentinië, Duitsland..."

04-09-2017 15:41

De Belgische voetbalfan staat weer voor heel wat spannende momenten komende zomer. De Rode Duivels verzekerden zich zondagavond immers van een ticket voor het WK. De spelers zelf zitten nog niet echt met hun gedachten in Rusland...

Na de zege tegen Griekenland (1-2) ging Het Nieuwsblad op zoek naar enkele voorspellingen richting het WK. De krant kwam bedrogen uit: de meeste Duivels wilden niet te ver vooruit blikken. "Sorry jongens, over het WK zeg ik niks. We gaan ons nu negen maanden op onze clubs concentreren", herhaalde Romelu Lukaku meermaals. Kevin De Bruyne sloot zich daarbij aan. "We moeten nog zestig matchen spelen voor het zo ver is", aldus de spelmaker van Manchester City.

Andere internationals keken wél al even vooruit, zij het voorzichtig. "Op het WK moet je gaan voor het hoogste. Ik zeg niet dat we gaan winnen, maar we hebben wel die ambitie", verzekerde Toby Alderweireld. "Iedereen begint aan zijn derde toernooi. We hebben een volwassen groep – Vince, Jan, Eden – en we weten hoe we ons ideaal moeten voorbereiden. Niet alleen fysiek, ook mentaal."

Schaduwfavoriet
Welk doel streven de Duivels dan concreet na in Rusland? Eden Hazard gaf het antwoord. "Ons doel moet zijn om beter te doen dan vorige keer. Dat betekent dus de halve finale halen. Het toernooi winnen wordt moeilijk. Er zijn ploegen die beter zijn dan wij. Maar als iedereen geconcentreerd is en we een beetje geluk hebben – geen blessures, geen schorsingen – kunnen we misschien iets verder gaan", keek hij toch nog wat verder.

Jan Vertonghen, tot slot, plaatst ons land niet bij de topkandidaten. "Ik denk dat we een outsider zijn", beweerde hij. "Geen favoriet – dat zijn Brazilië, Argentinië, Frankrijk, Spanje, Duitsland. Ik zet ons daar iets onder. Maar met de juiste voorbereiding kunnen we nog een progressiemarge maken. Ik denk ook dat geen enkel land tegen ons wil spelen."