Engels bijzonder scherp voor Club Brugge: Daardoor was ik gefrustreerd

Engels bijzonder scherp voor Club Brugge: "Daardoor was ik gefrustreerd"

02-09-2017 07:00
3

Björn Engels heeft dan toch zijn transfer gekregen bij Club Brugge. Niet naar Engeland, zijn droomcompetitie, maar wel naar Olympiakos. Engels windt er geen doekjes om: hij voelt zich bevrijd.

Engels had eigenlijk vorige zomer al weg gekund. "Achteraf bekeken ben ik een jaar te lang gebleven, ja. Een jaar geleden leek dat anders. Ik mocht niet weg van Club en heb dan geprobeerd de knop om te draaien. Dat lukte, want de Champions League kwam eraan. Daar verheugde ik me op. Ik kon me daar ook tonen aan de club die me wilde", zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Die club was kennelijk het Engelse Bournemouth. "Inderdaad. Maar dan blesseer ik me aan mijn schouder in die eerste Champions League-wedstrijd tegen Leicester. Na wat mijn beste helft van het seizoen zou blijken. Ik was drie maanden out en kon mij niet meer laten zien. Op dat moment heb ik wel gevloekt dat ik die transfer niet heb gekregen."

De vraagprijs was Club was vorige zomer dan ook torenhoog. "Het punt was dat Club vorig jaar 20 miljoen vroeg. Dat vond ik te veel. Dat is nog nooit betaald voor een verdediger uit de Belgische competitie. Ik ga niet rond de pot draaien dat ik daardoor gefrustreerd was."

Minder seizoen
Engels vertrekt nu voor amper zeven miljoen euro, na een minder seizoen. Niet bepaald door de grote poort dus. "Het is voor mij ook moeilijk te verklaren, die ups en downs. Er zijn ook zaken gebeurd die niet plezant waren, maar waar ik verder niet over uitweid. Ik wil niet natrappen. Misschien was ik gewoon toe aan iets nieuws. Ik loop al sinds mijn dertiende bij Club rond. Dan is dat niet onlogisch. Het klinkt misschien banaal, maar ik verhuis bijvoorbeeld graag. Dat is mijn aard. Veranderen is tof."