UPDATE: Beerschot-Wilrijk sprak met Nederlander, maar bereikte geen akkoord

UPDATE: Beerschot-Wilrijk sprak met Nederlander, maar bereikte geen akkoord

23-08-2017 16:12

Beerschot-Wilrijk is met 7 op 9 uitstekend van start gegaan in de Eerste Klasse B. De promovendus heeft ondanks de goede resultaten nog een nieuwe speler verwelkomd. De Gazet van Antwerpen schrijft woensdag dat de Nederlands spits Mitchell te Vrede per direct overkomt van het Turkse Boluspor.

Dinsdag stond de 26-jarige Te Vrede al op het trainingsveld van De Mannekens. Zowel Boluspor als Beerschot heeft via de officiële kanalen nog geen melding gemaakt van een transfer. Onduidelijk is dus of de aanvaller verkocht of verhuurd wordt. Het is eveneens onzeker of Te Vrede zaterdag ook gelijk speelgerechtigd is voor het bekerduel tegen Oosterzonen.

Te Vrede stond in Nederland onder contract bij sc Heerenveen, Feyenoord, Excelsior en AZ. Hij kwam tot 83 optredens op het hoogste niveau in Nederland, waarin hij 23 keer trefzeker was. In januari 2017 maakte Te Vrede de overstap van sc Heerenveen naar Boluspor. Hij signeerde een contract tot de zomer van 2018, maar met amper 8 optredens en één goal is dit avontuur een flop geworden. Hij wilde graag vertrekken en Beerschot-Wilrijk heeft uitkomst geboden.

Update 16.09 uur: Beerschot-Wilrijk heeft via de officiële Facebookpagina ook gereageerd op de geruchten over een transfer van Te Vrede. Volgens de Antwerpse clubs is die interesse op niets gebaseerd. 'KFCO Beerschot Wilrijk reageert verwonderd en ontstemd op de berichtgeving van vandaag over een transfer van Mitchell te Vrede naar onze club. Daar is immers niks van aan', klinkt het.

' Onze club ontkende gisteren trouwens deze geruchten. KFCO Beerschot Wilrijk herinnert er zijn supporters nogmaals aan dat het alle transfers via zijn officiële kanalen zal communiceren vanaf het moment dat ze officieel en volledig zijn afgerond', aldus de club.

Update 16.12 uur: Van een akkoord tussen Te Vrede en Beerschot-Wilrijk is geen sprake. Interesse was er echter wél. Het management van de voormalig Feyenoord-spits heeft aan VoetbalPrimeur laten weten dat de partijen dinsdag met elkaar gesproken hebben, maar dat er geen akkoord is bereikt.