Preud'homme over vertrek bij Club: Zal nooit vergeten wat Vincent zei

  Preud'homme over vertrek bij Club: "Zal nooit vergeten wat Vincent zei"

  dinsdag 22 augustus 2017 om 20:00

  Michel Preud'homme mag tevreden terugkijken op zijn tijd bij Club Brugge. Met een titel én een beker heeft hij het lang niet slecht gedaan. Mentaal was de periode echter wel zwaar voor Preud'homme.

  Preud'homme legt uit waarom hij onmogelijk kon doorgaan met Club. "Ik zal nooit vergeten wat Vincent, die een vriend is geworden, me zei: je hebt een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je werkt dag en nacht, bereidt alles voor tot in de kleinste details, maar soms lukt het gewoon niet. Daar hoef je je niet verantwoordelijk voor te voelen. Maar zodra ik bij een club heb getekend, voel ik me voor alles verantwoordelijk. Eén nederlaag? Geen kampioen? Ik nam het op mij, en op mij alléén", stelt hij in Humo.

  De coach cijferde zich helemaal weg voor zijn ploeg. "Met een zoektocht naar erkenning heeft dat niets te maken, wél met het beste willen voor mijn club. Daar doe ik alles voor, omdat ik wil dat ze blij is dat ze mij in dienst heeft genomen. Mijn imago of mijn gezondheid interesseren me dan niet."

  Preud'homme steekt nu vooral veel tijd in zijn familie. "Ik heb schuldgevoel, voor het verleden, omdat ik er nooit was. Het was altijd voetbal, voetbal, voetbal. Vroeger kreeg ik die boodschap via mijn ex-vrouw: dat ze hun papa misten en hem vaker wilden zien. Nu kunnen ze ‘t me zelf zeggen: dat raakt je méér. Ik ben op een leeftijd gekomen dat je begint na te denken: wat is er nog buiten het voetbal? Dan kom je vanzelf bij je kinderen uit. Je werkt en draagt verantwoordelijkheid, maar je moet ook proberen gelukkig te zijn. Iedereen doet dat op zijn manier, maar als het niet lukt, dan moet je durven een andere weg in te slaan."

  Plaats een reactie

  Boerken +6081
  dinsdag 22 augustus 2017 om 20:36
  Michel is en blijft een grote meneer ! Wat de anderen er ook van zeggen ! Moest iedereen die toewijding geven aan zijn ploeg zowel trainers als spelers zou het niveau nogal omhoog gaan.
  Vind ik leuk
  Mario_ +1106
  dinsdag 22 augustus 2017 om 22:36
  Idd. Maar het is vooral zijn houding tov anderen die hem negatief over lieten komen. Af en toe moet je de passie kunnen beheersen.
  Misschien is de nationale ploeg ideaal voor hem. Weg van de dagdagelijkse problemen. Afstand van zijn natuurlijke vijand...de pers
  Vind ik leuk
  dinsdag 22 augustus 2017 om 22:43
  Als je voor de -tigste keer dezelfde vragen krijgt, dan zou een mens al eens uit zijn krammen schieten... En langs het veld was Michel gewoon zichzelf... Gedreven, gepassioneerd en een echte Clubman. Controversieel persoon, maar een parel in het Belgisch trainersgild.
  Vind ik leuk
  DDT +2618
  dinsdag 22 augustus 2017 om 22:57
  Vincent mag hem inderdaad wel op bedanken, want van hem zelf moet je geen voetbalvisie verwachten :)
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Preud'homme over vertrek bij Club: "Zal nooit vergeten wat Vincent zei"