Valt transferdeadline volgende zomer vroeger? 'Ik weet niet of FIFA dat aandurft'

Valt transferdeadline volgende zomer vroeger? 'Ik weet niet of FIFA dat aandurft'

16-08-2017 23:30
1

De clubs uit de Premier League bekijken of ze de transfermarkt volgende zomer kunnen sluiten voor de eerste speeldag. Een logische evolutie volgens Patrick De Koster, de makelaar van Kevin De Bruyne.

De Koster heeft wel oren naar het idee om de transferdeadline te vervroegen. "Soms is het verschil absurd tussen de ploeg die bij het begin van het seizoen op het veld staat en die op 31 augustus, als de markt sluit. Daar staan dan 7 of 8 nieuwe jongens", vertelde de makelaar tegenover Sporza. 

"Als je het seizoen slecht start wordt er nog bijgekocht. Een ploeg die wel draait, is misschien plots een belangrijke pion kwijt. Het zou dus niet onlogisch zijn om de markt al bij het seizoensbegin te sluiten. Je versterkt je dan op basis van vorig seizoen. Als het dan niet draait, moeten diegenen die het beleid voeren in de spiegel kijken."

Op zeven september wordt er in Engeland over het voorstel gestemd. Veertien van de twintig Premier League-clubs moeten wel akkoord gaan. "Als de grootmachten akkoord gaan, zullen de kleintjes volgen", vertelde De Koster daarover. "Of de rest van Europa dan volgt? Ik hoop dat er eensgezindheid komt. Dat zou ook logisch zijn."

"Maar ik vrees dat er wel iemand zal zijn die dit wil tegenhouden door te zeggen dat het een inbreuk is op het arbeidsrecht. Ik denk ook niet dat het mogelijk is om dit op korte termijn Europees te regelen. De FIFA zou dit kunnen doen, maar ik weet niet of die het zal aandurven om dit op te leggen aan grote clubs of landen die het eigenlijk niet willen."