'Anderlecht vangt toch nog transfersom voor overbodige aanvaller'

'Anderlecht vangt toch nog transfersom voor overbodige aanvaller'

08-08-2017 11:51

Nathan Kabasele is op weg naar de uitgang bij Anderlecht. Naar verwachting tekent hij spoedig een contract bij het Turkse Gaziantepspor. Paars-wit zou toch nog een klein bedrag verdienen aan de overbodige aanvaller.

La Dernière Heure schrijft dinsdag dat Kabasele bij Gaziantepspor een verbintenis voor twee seizoenen gaat ondertekenen, met een optie voor een langere samenwerking. Met de deal is volgens de Waalse krant een som van 100.000 euro gemoeid. De 23-jarige Kabasele lag nog tot het einde van dit seizoen vast in Brussel. 

Kabasele stond te boek als een groot talent, toen hij al op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakte op het hoogste niveau. Hij wist echter nooit helemaal door te breken in de hoofdmacht. In totaal speelde hij dertig duels in het eerste elftal, waarin hij zes keer het net wist te vinden. De afgelopen jaren werd hij al liefst vijf keer uitgeleend: aan Westerlo, Torino, twee keer aan De Graafschap en vorig seizoen nog aan Royal Excel Moeskroen. De voormalige jeugdinternational wist echter nergens serieus te imponeren. Anderlecht ziet geen toekomst meer in hem en gaat dan ook voor een definitief vertrek.