Belgische club bevestigt gesprekken met buitenlandse investeerders: Zijn bezig

Belgische club bevestigt gesprekken met buitenlandse investeerders: "Zijn bezig"

05-08-2017 15:23

Het is tegenwoordig bijna een zekerheid dat bij een overname van een Belgische clubs er buitenlandse investeerders zich met de zaak moeien. Het had niet veel gescheeld of dat gebeurde ook bij Westerlo.

De Kemphanen zoeken al een tijdje naar een nieuwe geldschieter. "Mijn hoop is nog altijd om Belgische investeerders te vinden. Op dit moment praten we nog steeds met een aantal Belgen", zegt manager Herman Wijnants in Gazet van Antwerpen.

Een akkoord met Chinese investeerders was er al. "We zijn bezig met onze zoektocht. We hebben met tientallen kandidaten gepraat. Er was een akkoord met Chinese investeerders, maar door de degradatie is de deal in het water gevallen. Alles was zo goed als rond, maar een avontuur in 1B was een no go", zegt hij.

"Als we het goed doen en ze voelen dat de drang om terug te keren naar 1A er nog steeds is, dan geloof ik dat er interesse zal zijn. Voor hen is 1B ook onbekend, Aan de andere kant: als er al zes clubs zijn overgenomen, toont dat toch aan dat ze in deze competitie een continuïteit zien", klinkt het.