Dramatische cijfers voor Club Brugge: historisch dieptepunt na Europese nederlaag

Dramatische cijfers voor Club Brugge: historisch dieptepunt na Europese nederlaag

03-08-2017 15:26
2

Club Brugge verloor woensdagavond met 2-0 van Istanbul Basaksehir en is zo (na de 3-3 uit de heenpartij) uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League. Kan gebeuren natuurlijk, maar de West-Vlamingen moeten zich wel dringend herpakken in Europa. Ze presteerden immers nooit eerder zo slecht.

Het verlies in Turkije betekende voor de dertienvoudige landskampioen alweer de tiende Europese wedstrijd op rij zonder zege. Die reeks vormt een dieptepunt in de geschiedenis van Blauw-Zwart. De laatste keer dat de Brugse fans mochten juichen in een Europese confrontatie, was op 5 november 2015. Club klopte toen Legia Warschau met 1-0 in de Europa League. 

Sindsdien ging het dus zwaar bergaf. De EL-campagne van dat jaar werd beëindigd met een 0-1-verlies tegen Napoli SSC en een 1-1-gelijkspel op Midtjylland. Vorig seizoen mocht Club voor het eerst sinds lang nog eens aantreden in de poulefase van de Champions League. Daarin bleef het echter achter met 0 op 18. En nu bleek Basaksehir dus onklopbaar. Geen mooie voortekenen voor de laatste voorronde van de Europa League, waar Club nu absoluut wil doorbekeren.