Geruchten uit Roemenië: 'Wanhopig Anderlecht probeert Stanciu kwijt te raken'

Geruchten uit Roemenië: 'Wanhopig Anderlecht probeert Stanciu kwijt te raken'

01-08-2017 14:20
5

Anderlecht nam Nicolae Stanciu vorige zomer voor liefst tien miljoen euro over van Steaua Boekarest. De Roemeen werd daarmee de duurste transfer uit de clubgeschiedenis van paars-wit. Stanciu heeft de hoge verwachtingen echter nog niet waar kunnen maken. In Roemenië gaan er geruchten dat Anderlecht dolgraag van hem af wil.

Stanciu had in de Supercup tegen Zulte Waregem (2-1) nog een basisplaats, maar in de openingsmatch tegen Antwerp (0-0) moest hij het slechts doen met een invalbeurt van een kwartier. De concurrentiestrijd is hevig op het middenveld en coach René Weiler dreigt Stanciu vaker op de bank te zetten. Cornel Dinu, één van de grootheden uit het Roemeense voetbal, beweert dat Anderlecht dringend op zoek is naar een oplossing.

Dinu deed zijn uitspraken in het programma Dolce Sport. Hij liet daar weten gesproken te hebben met Florin Manea, de voormalige zaakwaarnemer van Stanciu. Manea zou in het gesprek hebben aangegeven dat Anderlecht 'wanhopig' is om Stanciu te verkopen. Naar verluidt zou Anderlecht zelfs genoegen van een transfersom van slechts vier miljoen euro. Manea noch Anderlecht hebben voorlopig gereageerd op de opmerkelijke uitlatingen van Dinu.