Weiler zet huurling op een zijspoor: 'Hij heeft zijn kans niet gegrepen'

Weiler zet huurling op een zijspoor: 'Hij heeft zijn kans niet gegrepen'

01-08-2017 13:38
1

Anderlecht maakte deze zomer enkele opmerkelijke beslissingen op transfervlak. Zo verlengde het de uitleenbeurt van Isaac Kiese Thelin, ook al speelde die vorig seizoen nauwelijks. Dit seizoen wordt het er niet beter op, zo zegt La Dernière Heure.

De Franstalige krant ziet Thelin door de komst van Silvère Ganvoula helemaal wegdeemsteren. "De goede mentaliteit van Thelin was één van de redenen waarom René Weiler het bestuur heeft overtuigd. Zelfs toen hij heel weinig speelde, heeft hij niet geklaagd. Maar in de voorbereiding maakte hij geen indruk. In de oefenmatchen nam hij zijn kans niet, en op training kon hij ook niet overtuigen."

Ganvoula lijkt nu meer en meer de tweede spits te worden, na Lukasz Teodorczyk. "Ganvoula heeft laten verstaan dat hij niet heeft getekend om uitgeleend te worden. Hij scoorde tegen Dender en maakt sneller vooruitgang dan was vorzien. Weiler heeft niet geaarzeld om hem tegen Antwerp in te brengen."

Thelin heeft echter nog wel een beetje hoop op een belangrijke rol. "De keuze van Weiler toont dat er veel concurrentie is in de kern. De Zwitser zal roteren zodra de Champions League begint. Het is aan Thelin om zijn plaats terug op te eisen."