Vanhaezebrouck oordeelt over onze Red Flames: Het was niet om aan te zien

Vanhaezebrouck oordeelt over onze Red Flames: "Het was niet om aan te zien"

26-07-2017 09:51
11

De voorbije dagen ging er heel wat aandacht uit naar de Red Flames. Onze nationale dames vertegenwoordigden ons land op het EK. Ook Hein Vanhaezebrouck keek naar de wedstrijden van onze Red Flames.

"Ik zag een groot stuk van België-Denemarken, maar het begin was niet om aan te zien. 'Oei oei', dacht ik. De Belgen deden niet mee. Ze hadden zo'n schrik. Dat krijg je als je vooraf zegt dat je voorzichtig gaat spelen, wil profiteren van de ruimtes en op de tegenaanval zal mikken", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Maar de tweede helft zag ik iets heel anders. België had nooit mogen verliezen van Denemarken. Ze konden die ploeg wél kloppen. Waarom begin je dan met zoveel respect", vraagt hij zich af.

Er wordt nogal lacherig gedaan over het vrouwenvoetbal. Vanhaezebrouck doet daar niet aan mee. "Of het me boeide? Voetbal boeit me sowieso, maar 't is nu niet dat ik naar alle wedstrijden van het vrouwenvoetbal ga kijken. Want wat men ook mag beweren, er is nog altijd een heel groot verschil met het mannenvoetbal. Je kan en mag het eigenlijk niet vergelijken", zegt hij.