Racing Genk stelt fans gerust, entourage Bailey krijgt flinke sneer

Racing Genk stelt fans gerust, entourage Bailey krijgt flinke sneer

25-07-2017 20:45
1

Racing Genk heeft deze zomer heel wat spelers die gegeerd zijn, en dat geldt zeker ook voor Sander Berge. Op zijn negentiende is de Noor al een sterkhouder bij Racing Genk. Algemeen directeur Patrick Janssens slaat elke aanbieding voor hem af.

Janssens vertelt aan Sporza dat de supporters niet hoeven te vrezen. "Er is interesse voor een aantal van onze jongens, zoals Berge, Trossard en Colley, maar we hebben de aanvallen goed afgeslagen. Die spelers hebben nog groeimarge bij ons. We willen het aantal spelers dat na een half jaar of een jaar al wilt vertrekken, binnen de perken houden."

Een vertrek voor Berge is uitgesloten, maar de speler begrijpt dat ook. "Die jongen is uitzonderlijk, zowel op als naast het veld. Als wij zouden zeggen: Sander je moet weg, we kunnen die aanbiedingen niet naast ons neerleggen, dan zou hij dat begrijpen. Maar dat zal niet gebeuren."

Zijn entourage maakt het leven van Genk heel makkelijk. "Hij komt uit een heel goed milieu. Zijn vader is jurist en die zei: hij heeft een contract dat hij moet respecteren. Dat is uitzonderlijk. Bailey had ook een uitzonderlijke vader, maar dan van een andere orde. Berge zal het echt extreem ver brengen, maar hij blijft nog even bij ons."