'Dilemma voor Club Brugge, dossier Pina krijgt opvallende wending'

'Dilemma voor Club Brugge, dossier Pina krijgt opvallende wending'

20-07-2017 07:00

Bij Club Brugge zijn er nog enkele spelers die de aftocht moeten blazen. Eén van hen is Tomas Pina, maar de Spanjaard kan waarschijnlijk terugkeren naar zijn thuisland. 

De 29-jarige Pina werd afgelopen zomer weggehaald bij Villarreal. De transfer van maar liefst drie miljoen euro moest Timmy Simons het vuur aan de schenen leggen. Pina bleek echter al snel een miskoop. Hij speelde amper zes wedstrijden in de Jupiler Pro League, maar gek genoeg werd hij wél opgesteld in vijf van de zes Champions League-wedstrijden.

Levante komt volgens Het Laatste Nieuws op de proppen om de middenvelder een jaartje te huren. Pina heeft hij Club Brugge nog een contract tot de zomer van 2020, maar is eigenlijk nu al geen speler van Club meer. Hij onderhoudt zijn conditie in Spanje tot hij een nieuwe ploeg vindt.

Voor Club Brugge is dit geen gemakkelijke beslissing, want eigenlijk wil het snel af van de overbodige middenvelder. Op deze manier wordt het probleem eerder uitgesteld dan opgelost. Er zijn echter weinig andere opties...