Benteke moet in Hong Kong zijn meerdere erkennen in Mignolet en Origi

19-07-2017 16:33

Simon Mignolet en Divock Origi hebben met Liverpool Crystal Palace over de knie gelegd. Mede door een doelpunt van invaller Origi haalden The Reds het in Hong Kong met 2-0 van Christian Benteke en co.

Crystal Palace trad tegen Liverpool aan met een 3-4-3 formatie, waarbij de driemansvoorhoede bestond uit Wilfried Zaha, Christian Benteke en de jongeling Keshi Anderson. Bij Liverpool begon Origi op de bank. Manager Jürgen Klopp stuurde een verkapte B-ploeg het veld in. Alleen doelman Simon Mignolet, Jordan Henderson, Adam Lallana en Roberto Firmino waren vorig seizoen vrijwel altijd zeker van een basisplaats. De van AS Roma overgekomen Mohamed Salah maakte ook zijn opwachting.

In de eerste helft werd er niet gescoord in Hong Kong, maar na een uur was het een invaller die de score opende namens Liverpool. Dominic Solanke, voormalig Vitesse-spits, schoot vanaf de rand van het strafschopgeied raak met een droge knal. De beslissing viel vlak voor tijd, toen Divock Origi de eindstand op 2-0 bepaalde. Wijnaldum viel kort na rust in.