OFFICIEEL: Donnarumma verlengt tegen opvallende voorwaarden

OFFICIEEL: Donnarumma verlengt tegen opvallende voorwaarden

11-07-2017 18:52

Gianluigi Donnarumma heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een nieuw vierjarig contract bij AC Milan. Dat meldt de Italiaanse grootmacht via de officiële kanalen. Daarmee komt er een einde aan maanden van speculatie.

Volgens La Gazzetta dello Sport is er een gelimiteerde afkoopsom opgenomen in de verbintenis van zeventig miljoen euro. De achttienjarige doelman zou zes miljoen euro per jaar gaan verdienen, terwijl als onderdeel van de deal ook zijn broer Antonio Donnarumma, eveneens een keeper, aan de slag gaat bij AC Milan.

Donnarumma en Milan steggelden lange tijd over een nieuw contract. Zaakwaarnemer Mino Raiola schermde met de belangstelling van diverse topclubs als Real Madrid, Manchester United en Paris Saint-Germain en leek de Italiaan naar de uitgang van San Siro te dirigeren. Donnarumma wees daarom een voorstel van Milan af, maar veranderde na het EK onder 21 van gedachte.

De onderhandelingen raakten daarna in een stroomversnelling en dinsdag zijn dus de handtekeningen gezet. De Rossoneri slaan daarmee opnieuw een belangrijke slag, nadat deze zomer al zeven aanwinsten werden gepresenteerd.