Heeft Standard meesterzet gedaan? ''Hij wordt de beste doelman in de competitie''

Heeft Standard meesterzet gedaan? ''Hij wordt de beste doelman in de competitie''

11-07-2017 13:30
2

Standard pakte het afgelopen weekend uit door de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa naar Sclessin te halen. De transfer is zeer knap aangezien de 78-voudig international hoog aangeschreven staat. In Mexico is er verbazing over zijn keuze, maar kenners geloven dat de Rouches een gouden zet hebben gedaan.

Ochoa was nog pas 18 jaar toen hij namens Club America debuteerde in zijn vaderland. Het was de Nederlander Leo Beenhakker, voormalig topcoach van onder andere Ajax, Real Madrid en Feyenoord, die de sluitpost voor de leeuwen gooide. Beenhakker zag direct wat speciaals in de jonge Ochoa. ''Guillermo was derde doelman en ik had problemen met mijn eerste twee keepers door blessures. Ochoa trainde de hele week mee. Na de zaterdagtraining zei ik hem dat hij aan de beurt was. Zijn antwoord? ''t Is goed, coach. Tot morgen.' Hij was achttien... '', zo laat Beenhakker weten aan Het Laatste Nieuws.

Beenhakker kan zich het eerste optreden van Ochoa, die totaal geen nervositeit toonde, nog goed herrineren. ''Zijn debuut was indrukwekkend. In een vol Aztekenstadion - waar 120.000 fans naar hem stonden te kijken - deed hij gewoon wat hij moest doen. Klasse. Ik ben trots op Ochoa, op de carrière die hij bij mekaar gespeeld heeft'', aldus Beenhakker.

Ook vanuit Spanje klinkende lovende woorden voor de aanwinst van Standard. Ochoa speelde vorig jaar op uitleenbasis voor de eersteklasser Granada. Hij kon de club niet voor degradatie behouden, maar dat heeft niet aan hem gelegen, aldus Marca-journalist Garcia Parajón. "Hij was er de beste speler. Wees gerust: Standard doet een goede zaak, Ochoa is a great player. Volgens mij wordt hij de beste keeper in de Belgische competitie'', besluit de Spanjaard.