Mexicaanse media begrijpen niks van keuze Ochoa: ''Niet de sterkste ploegen!''

Mexicaanse media begrijpen niks van keuze Ochoa: ''Niet de sterkste ploegen!''

11-07-2017 10:12
2

Standard zorgde zondag voor een stunt door Guillermo Ochoa te strikken. De Mexicaanse media zijn ook zeer verrast door de keuze van hun nationale doelman. Zij vinden dat Ochoa hoger had moeten mikken.

''Nochtans liet hij op de Confederations Cup zien dat hij een hoog niveau kan halen. Toen Ochoa in Europa ging voetballen, dachten we dat hij ooit voor een grote ploeg zou voetballen. Nu lijkt het erop dat Standard zijn laatste club wordt en dat hij nooit hogerop zal spelen. Hij maakte altijd dezelfde keuzes in zijn carrière: Ajaccio, Málaga en Granada. Niet de sterkste ploegen'', luidt de mening van Daniel Ocaranza (Diario Récord) in de Mexicaanse media.

Carlos Hermosillo, die in 1990 zelf nog kort voor Standard speelde, denkt dat de 78-voudig international zelfs moet voor zijn plek in de WK-selectie. "Het is een slechte beslissing voor zijn kansen bij de nationale ploeg", aldus Hermossillo. Tot slot is ook René Tovar van ESPN Mexico kritisch. "De Belgische competitie staat hier niet echt hoog aangeschreven. Ochoa werd vroeger al bekritiseerd omdat hij speelde voor kleinere ploegen in Frankrijk en Spanje'', zo publiceert Het Laatste Nieuws.