Stanciu moet leven met harde kritiek: Ze spreken nooit met lof over ons

Stanciu moet leven met harde kritiek: "Ze spreken nooit met lof over ons"

08-07-2017 22:13

Afgelopen zomer werd Nicolae Stanciu met grote trom naar België gehaald. Anderlecht zou zo'n tien miljoen euro betaald hebben voor de Roemeen, maar dat weerlegt hij. Volgens Stanciu zelf is die som ferm overdreven.

"Laat me dit eerst duidelijk stellen: ik ben niét de man van tien miljoen", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Anderlecht betaalde Steaua Boekarest 7,8 miljoen euro. Dat bedrag kan over de 5 jaar van mijn contract, met de bonussen, wel oplopen tot 9,8 miljoen. Veel geld, dat klopt, maar voor Sven Kums bijvoorbeeld hebben ze toch ook over de 6 miljoen euro neergeteld, niet? Maar ik besef dat het beter moet. En daar ga ik ook alles aan doen."

In eigen land kreeg Stanciu al veel kritiek. Veel mensen vonden die som veel te veel. "Ik heb het er met Alex (Chipciu, red.) over gehad. De Roemenen spreken nooit met lof over ons. Met Alin Stoica is het net hetzelfde. Die heeft ook al negatieve dingen over ons verteld", zegt hij.

"Ik ken Stoica niet, maar ik weet niet waarom hij zoiets zegt. We hebben titels met Steaua en nu ook één met Anderlecht gewonnen. Dat zegt toch iets", aldus Stanciu.