'Leko laat niet met zich sollen, assistent krijgt uitbrander'

'Leko laat niet met zich sollen, assistent krijgt uitbrander'

04-07-2017 18:00
2

Ivan Leko laat niet zomaar met zich sollen, dat is in zijn eerste weken als trainer van Club Brugge duidelijk gebleken. Op stage in Garderen lekt hij er opnieuw flink de pees op, zo weet Het Nieuwsblad.

Leko is geen zachte trainer, dat hebben de spelers al ondervonden. "Club is logischerwijs niet in Garderen om er de toerist uit te hangen. Er wordt wel degelijk keihard gewerkt. Gisteren maandag stonden er meteen twee pittige groepstrainingen op de agenda met daarin verschillende loopoefeningen. Vandaag zagen we tijdens de ochtendtraining opnieuw verschillende spelers stevig puffen, blazen en afzien."

Opvallend is vooral dat de amper 39-jarige Leko zijn autoriteit al vlot laat gelden. Wie gedacht had dat Leko door zijn relatief jonge leeftijd en weinige ervaring op het hoogste niveau geen respect zou afdwingen in de kleedkamer van een topclub, zit er grondig naast. Als de coach praat, moet er niemand wagen om niet te luisteren."

Ook de assistenten worden regelmatig wakker geschud. "Vijf seconden verslapte aandacht betekent meteen een uitbrander. 'You sleep!', riep Leko een van zijn assistenten toe toen hij tijdens een oefening niet snel genoeg een bal inspeelde. In de Brugse kleedkamer zijn ze nog niet klaar met de Kroaat. Mannaert en Verhaeghe zullen het graag horen."