UPDATE: Milan op drempel volgende miljoenentransfer: Ik ben onderweg

UPDATE: Milan op drempel volgende miljoenentransfer: "Ik ben onderweg"

02-07-2017 13:15
2

Hakan Calhanoglu wordt de vijfde zomerversterking van AC Milan. De Italiaanse club heeft met Bayer Leverkusen een akkoord bereikt over een transfer van de 23-jarige middenvelder. Zondag vliegt hij naar Milaan, zodat hij maandag medisch gekeurd kan worden.

Zowel Sky Sports Italia als de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio maken melding van de aanstaande transfer. De onderhandelingen waren de afgelopen dagen in een vergevorderd stadium, maar naderen nu het einde. Leverkusen en Milan zijn het eens geworden over een transfer van ruim twintig miljoen euro. Daar kunnen nog prestatiegerelateerde bonussen bijkomen.

Als Calhanoglu zijn handtekening zet, is hij de vijfde zomerversterking van Milan. Eerder contracteerde de Serie A-club al André Silva (FC Porto), Mateo Musacchio (Villarreal), Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg en Franck Kessié (huur, Atalanta Bergamo). Of Milan nu klaar is met het spenderen van miljoenen is de vraag. Naar verluidt wil de club voor aanvang van de competitie meer versterkingen presenteren.

Update 2/7 13.05: Niets staat een overstap van Hakan Calhanoglu naar AC Milan nog in de weg. De 23-jarige spelmaker van Bayer Leverkusen heeft zondag zijn vertrek aangekondigd. "Ik ben onderweg naar Milaan om mijn contract te ondertekenen", laat hij weten aan Duitse media. Milan betaalt twintig miljoen euro voor Calhanoglu, die maandag een medische keuring ondergaat.