In Rusland en Oekraïne zitten veel centen, maar daar is Teodorczyk al geweest

"In Rusland en Oekraïne zitten veel centen, maar daar is Teodorczyk al geweest"

30-06-2017 18:00

Youri Tielemans heeft RSC Anderlecht al verlaten, maar voor het overige hoopt de landskampioen de huidige ploeg zoveel mogelijk te behouden. Dat geldt voor Leander Dendoncker én Lukasz Teodorczyk. Over die laatste maakt Herman Van Holsbeeck zich weinig zorgen.

"Voor het ogenblik blijft Teodorczyk", stelt de manager duidelijk bij Stadion. "Hij heeft aangegeven dat hij zeer gelukkig is bij Anderlecht. Natuurlijk, in landen zoals Rusland en Oekraïne zitten wel wat centen, maar daar is hij al geweest. Naar dat soort landen wil hij dan ook niet meer terug. Dat is ook één van de redenen waarom we hem genomen hebben, omdat hij totaal ongelukkig was bij Dynamo Kiev."

Nochtans maakten de prestaties van Teodorczyk, die zich vorig seizoen tot topschutter kroonde in de Jupiler Pro League, heel wat belangstelling los in het buitenland. "Als er natuurlijk een waanzinnig bod komt op Teo, dan zullen wij altijd praten, zoals bij elke speler van Anderlecht", moet Van Holsbeeck bekennen. "Maar in principe, zou ik zeggen, gaan we proberen om al onze sterkhouders te behouden."