Antwerp-fans nemen met vleugje humor afscheid van monument

Antwerp-fans nemen met vleugje humor afscheid van monument

27-06-2017 14:15
1

Bij Antwerp zijn er grote veranderingen op til, en dat is te zien op de Bosuil. De legendarische Tribune 1 is namelijk afgebroken. Na 94 jaar valt het doek, maar de fans beseffen dat dit nodig was.

Sporza ging praten met Ronald Struys (58), al sinds jaren vaste klant op Tribune 1. "Een stuk geschiedenis dat verdwijnt, maar de afbraak was noodzakelijk", geeft hij toe. "De tribune was oud en rotversleten."

Struys heeft op die tribune wel veel bijzondere dingen meegemaakt. "Mijn beste en allerslechtste herinnering was Antwerp-Vitosja (waar Antwerp in een paar minuten terugkwam van een 1-3 achterstand, red.) in de UEFA-cup. Dat was de enige wedstrijd die ik vroegtijdig verlaten heb. Daardoor heb ik drie doelpunten en het Mirakel van de Bosuil gemist."

Met het oog op volgend seizoen kon de tribune niet blijven staan. "In de lagere afdeling kon die er nog net mee door, maar in de hoogste klasse kan je zo toch niemand ontvangen? Ik denk maar aan meneer Vanden Stock van Anderlecht."

Afbraakwerken
De afbraak van de legendarische tribune laat de fans niet onberoerd, heel wat onder hen kwamen een laatste groet brengen aan de tribune.  "In afbreken zijn we hier goed", klonk het nog bij een spitsvondige supporter.