UPDATE: De nieuwe Lewandowski is al in ons land om te praten over transfer

UPDATE: De nieuwe Lewandowski is al in ons land om te praten over transfer

27-06-2017 12:05
2

Nog veel nieuwe, grote namen haalde Standard deze zomer nog niet binnen. Zo viste het tevergeefs achter Franko Andrijasevic, die naar KAA Gent trok. Het bestuur van de Rouches recht nu zijn rug en richt zijn pijlen op Dawid Kownacki. Dat schrijft La Dernière Heure.

De twintigjarige Pool staat momenteel in eigen land nog op de loonlijst van Lech Poznan, de club waar hij opgroeide. In het afgelopen seizoen wist Kownacki 9 keer te scoren in 27 competitiewedstrijden. Met zijn 1 meter 85 behoort hij niet tot de grootste jongens van de klas, maar talent heeft hij wel. In eigen land wordt hij al vergeleken met Bayern München-aanvaller Robert Lewandowski.

In een 4-3-3 kan hij perfect in de punt van de aanval spelen, maar met andere systemen zou hij weinig problemen hebben. Bij Lech Poznan staat Kownacki nog één jaar onder contract. Zijn marktwaarde wordt op ongeveer 1,5 miljoen euro geschat. 

Update 27-6, 12:05 uur: Kownacki lijkt effectief op weg naar Standard. Kevin Sauvage van La Dernière Heure laat weten dat de manager van de aanvaller heeft bevestigd dat hij en de speler momenteel in Luik zijn om te praten over een transfer. Ook Standard bevestigt de interesse in het talent.