Werkloze Maes haalt scherp uit naar Louwagie

Werkloze Maes haalt scherp uit naar Louwagie

25-06-2017 09:25
1

Het is voorlopig een heel slecht jaar voor de Belgische trainers. In de Jupiler Pro League worden er veel coaches niet meer gevraagd, ook Peter Maes heeft momenteel geen club. De gesprekken met Antwerp liepen dood. Hij vreest dat hij de perceptie tegen heeft.

De nieuwe trend om te gaan voor jongere buitenlandse coaches tekent zich nu duidelijk af. Maes panikeert echter nog niet. "Als ik naar mij cv kijk, hoef ik niet te twijfelen en ik weet zeker dat er nog mooie opportuniteiten komen. Maar natuurlijk, soms spelen er ook andere dingen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Een oudere Belgische trainer halen is momenteel niet meer hip. "Iemand heeft ooit eens gezegd dat er geen goede trainers zijn in België, hé (Michel Louwagie, red.). Wie zoiets beweert, bewijst het product 'Belgische coaches' geen dienst. Na mijn ontslag bij Genk is er ook een perceptie gecreëerd over Peter Maes. Dat ik niet zou weten hoe ik met de jeugd moet omgaan. Kijk maar eens hoeveel jonge spelers ik in mijn trainerscarrière heb laten doorstromen. Je werkt geen 15 jaar bij clubs zonder met mensen te kunnen samenwerken en toch succesvol te zijn."

Maes vreest dat zijn werkloosheid mede daaraan ligt. "Ik draag wel de gevolgen van een foute perceptie. Dat is een strijd die ik niet kan winnen. Ik had mezelf altijd voorgenomen dat ik me waardig zou gedragen als ik ergens ontslagen zou worden. Dat is gelukt. Soms jeukte het, want er is veel nagetrapt. Ik heb iedereen laten verder werken."