Maes stond dicht bij Antwerp: D'Onofrio wil werken met mensen die hij kent

Maes stond dicht bij Antwerp: "D'Onofrio wil werken met mensen die hij kent"

24-06-2017 07:30

Peter Maes zit na zijn periode bij KRC Genk nog steeds zonder club. De Belgische trainer werd deze zomer vaak in verband gebracht met een overstap naar onder meer Club Brugge en Royal Antwerp FC, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet.

Maes vertelt dat vooral de interesse van The Great Old hem charmeerde en dat het bijna tot een akkoord kwam. "Overal heb ik orde in de chaos geschapen, gevolgd door gestage progressie en gepaard met mooie resultaten. Daarom vond ik Antwerp zo interessant, in dat project had ik enorm veel zin. Je voelt dat die club in volle ontwikkeling is en dat is een speeltuin voor een trainer. Ik heb ook twee keer heel lang samengezeten met Paul Gheysens", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Uiteindelijk werd niet Maes, maar wel Laszlo Bölöni de nieuwe coach van Antwerp. Volgens de Limburger is daar een hele goede reden voor. "Met Luciano D'Onofrio een manager is gekomen die graag werkt met mensen die hij kent", zegt Maes. Ook een overstap naar Club Brugge zag Maes helemaal zitten. Maar ook die deal ging uiteindelijk niet door. "Voor mij wel, voor hen blijkbaar niet. Ik heb hoog ingezet, maar voorlopig is er niets van gekomen."