Moet Oostende vrezen voor klepper? Niet de minste ploegen

Moet Oostende vrezen voor klepper? "Niet de minste ploegen"

25-06-2017 08:00

KV Oostende is deze week ook begonnen aan het nieuwe seizoen, ook al duurde het vorige seizoen extreem lang voor de kustploeg. Coach Yves Vanderhaeghe beseft dat de vakantie wel erg kort uitviel.

De trainer van KV Oostende hoopt dat zijn spelers al voldoende hersteld zijn van afgelopen seizoen. "We trainen nu vijf weken, terwijl we dat in andere voorbereidingen zes weken doen. De vakantie is eigenlijk veel te kort. Een voetbalseizoen bestaat uit elf maanden, met amper drie weken verlof. Ik denk dat dat toch te kort is", vertelt hij aan VTM.

14 juli wordt een heel boeiende dag voor KVO. Dat weet het wie de tegenstander wordt in de derde voorronde van de Europa League. Omdat Oostende geen reekshoofd is kunnen onder Zenit Sint-Petersburg, Olympique Marseille en AC Milan uit de trommel komen. "We gaan niet de gemakkelijkste tegenstander loten, het zijn niet de minste ploegen. Maar iedereen kijkt er wel naar uit en hopen op de kwalificatie voor de echte Europa League."

Opvallend was de hoge opkomst bij de eerste training van Oostende. "Je ziet ook de supporters meegroeien, het was mooi om te zien dat er meer en meer supporters komen kijken. Dan zie je dat we een mooi seizoen hebben gehad en dat we in de lift zitten. En de mensen spreken dan natuurlijk ook meteen over ons Europese avontuur."