'Gepasseerde Roef kan terugkeren op één grote voorwaarde'

'Gepasseerde Roef kan terugkeren op één grote voorwaarde'

24-06-2017 07:00

De toekomst van Anderlecht-doelman Davy Roef oogt erg onzeker. Met de komst van Matz Sels en het goede seizoen van sluitstuk Frank Boeckx moet de doelman opkrassen bij de landskampioen. Een terugkeer naar Deportiva La Coruna behoort wel nog tot de opties, op één grote voorwaarde.

De 22-jarige Belgische doelman kan dus opnieuw naar Spanje trekken. Depor heeft volgens Het Nieuwsblad zelfs al een contract klaarliggen voor Roef. De Spanjaarden willen de keeper opnieuw huren vaan paars-wit, maar deze keer met een aankoopoptie. Maar de deal kan enkel doorgaan wanneer Ruben Martinez vertrekt.

Ruben speelde een half seizoen op huurbasis bij Anderlecht maar stond voornamelijk in de schaduw van eerste keuze Frank Boeckx. Nu keert de Spanjaard terug naar Deportivo, waar hij wel mag vertrekken. Als Ruben een nieuwe club vindt, lijkt Roef dan weer terug te keren naar de Primera Division. Naast Spaanse belangstelling kan Roef ook in de Jupiler Pro League rekenen op interesse. Vooral Waasland Beveren is erg gebrand op een handtekening van de Belgische doelman. Maar dat lijkt toch onhaalbaar voor de Waaslanders. Roef zou zelf het liefst opnieuw naar Spanje trekken.