UPDATE: Snoept Franse club Mata weg voor de neus van Anderlecht?

UPDATE: Snoept Franse club Mata weg voor de neus van Anderlecht?

22-06-2017 09:00
4

Terwijl de transfer van Matz Sels bijna in kannen en kruiken is, wacht Anderlecht nog steeds op antwoord van Clinton Mata. Op clubniveau bestaat er al even een akkoord met Charleroi over een transfersom van ca. 3,5 miljoen euro, maar de verdediger twijfelt. Anderlecht wil tegen het weekend een antwoord hebben.

Mata was afgelopen seizoen een sterkhouder bij de Carolo's en dat leverde hem heel wat interesse op. De rechtsachter droomde van het buitenland, maar tot dusver is Anderlecht de enige ploeg met een concreet bod. Mata liet al weten gecharmeerd te zijn, maar hoopt stiekem alsnog op een buitenlands bod. Daarnaast is er ook een gespannen relatie met makelaar Mogi Bayat, kind aan huis bij Anderlecht.

Het lange twijfelen begint Anderlecht te irriteren. Het Nieuwsblad weet dat Herman Van Holsbeeck het wachten beu is en binnen de 48 uur een antwoord wil hebben van Mata. De landskampioen heeft namelijk ook andere opties. Zo zijn Adam Marusic (KV Oostende) en Widmer (Udinese) in beeld. Bovendien is de toekomst van Emmanuel Sowah afhankelijk van de eventuele komst van een nieuwe rechtsback.

UPDATE 9u00: Volgens La Dernière Heure zijn er kapers op de kust. OGC Nice staat namelijk op het punt om middenvelder Jean Michaël Seri te verpatsen aan AS Roma. Met dat geld zou het vervolgens een rechtsachter willen halen en daarbij is Mata in beeld. Maar tot op heden is er nog geen concreet bod van de Fransen binnengelopen.

Lees ook: 'Anderlecht verwacht derde transfer maandag op training'