OFFICIEEL: Anderlecht en Zulte Waregem doen zaken met elkaar

OFFICIEEL: Anderlecht en Zulte Waregem doen zaken met elkaar

21-06-2017 15:35
4

Francky Dury zoekt de laatste maanden terug toenadering tot de Belgische topclubs, ook omdat er heel wat interessante spelers op de bank wegkwijnen. Bij Anderlecht wordt een bijvoorbeeld een oplossing gezocht voor Michaël Heylen.

Heylen werd eerder al gelinkt aan een transfer naar KV Kortrijk, maar nu zou dus ook provinciegenoot Zulte Waregem in de dans springen. Dury laat enkele centrale verdedigers gaan en ziet in Heylen de ideale nieuwkomer. De vraag blijft echter of Anderlecht bereid is om opnieuw zaken te doen met Essevee.

Heylen zit al sinds 2007 bij Anderlecht, toen werd hij weggehaald bij Beerschot. Hij raakte ook aan twintig wedstrijden voor paars-wit, maar wordt nu toch te licht bevonden. Eerder kreeg hij al uitleenbeurten aan KV Kortrijk en Westerlo, maar nu is Anderlecht klaar om hem definitief van de hand te doen.

Update om 21:19 uur: Zulte Waregem haalde met Peter Olayinka al één versterking in huis, maar daar blijft het niet bij. Essevee hoopt ook snel nog twee extra versterkingen aan te kunnen kondigen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Om wie het gaat is nog niet bekend, maar Heylen, Leya Iseka en Rob Schoofs worden genoemd als mogelijke aanwinsten.

Update 21/06 om 15:35 uur: Essevee heeft nu ook een akkoord bereikt met RSC Anderlecht. Heylen maakt de overstap naar de West-Vlamingen. Hij zette zijn handtekening onder een driejarig contract bij de club. Dat maakte Anderlecht bekend via de officiële kanalen.