'Standard wil transfervrije ex-Rode Duivel gratis binnenhalen'

'Standard wil transfervrije ex-Rode Duivel gratis binnenhalen'

16-06-2017 08:00
3

Standard moet flink uit zijn pijp komen op de transfermarkt, de supporters willen directe meerwaardes zien. Misschien is Sébastien Pocognoli wel iemand die binnen het profiel valt. Het Laatste Nieuws weet in ieder geval dat er gesproken wordt.

Enkele weken geleden nam Standard voor het eerst contact op met de linksachter, die al twee keer eerder actief was bij de Rouches. De club werd toen echter afgeschrikt door de hoge looneisen van Pocognoli. Nu keert Standard terug met een verbeterd voorstel, in de hoop dat Pocognoli zo toch nog overtuigd raakt.

Het contract van Pocognoli bij West Bromwich wordt niet meer verlengd, in principe is hij dus een gratis speler. Hij deed het echter wel lang niet slecht als huurling bij Brighton en kan daarom rekenen op interesse van Middlesbrough. Die club is dan wel gedegradeerd uit de Premier League, qua salaris kan het nog altijd heel wat bieden. Pocognoli is dus nog lang niet van Standard.

Tussen 2000 en 2002 was Pocognoli jeugdspeler bij Standard, tussen 2010 en 2012 speelde hij in de A-ploeg. Hij kwam daar aan 85 wedstrijden. Verder heeft hij ook nog Racing Genk, AZ en Hannover op zijn palmares staan.