Trainer van Serie A-stuntploeg lost belofte in: fietstocht van 1300 kilometer

Trainer van Serie A-stuntploeg lost belofte in: fietstocht van 1300 kilometer

Gepubliceerd: zondag 11 juni 2017 om 16:42zo 11-06-2017 om 16:42

De onverwachte handhaving van Crotone bracht voor trainer Davide Nicola één nadeel met zich mee. De trainer beloofde negen wedstrijden voor het einde van het seizoen bij handhaving naar Turijn - dat op zo'n 1300 kilometer afstand van Crotone ligt - te fietsen. Crotone handhaafde zich inderdaad en Nicola lost momenteel zijn weddenschap in. 

Op het moment dat de weddenschap werd afgesloten, negen wedstrijden voor het einde van het seizoen, zag het er niet naar uit dat de Zuid-Italianen ook volgend jaar in de Serie A zouden spelen. Crotone had slechts veertien punten verzameld en het gat met de veilige plekken was acht punten.

Crotone won echter zes van zijn laatste negen wedstrijden, waardoor de club uit Calabrië zich veilig speelde. De Italiaanse media spraken over de ontsnapping van de eeuw. Nicola ondervindt de gevolgen van de weddenschap momenteel. De trainer stapte vrijdag op de fiets en is inmiddels in Bari, op zo'n 300 kilometer van Crotone.

Supporters vergezellen hem tijdens zijn rit. Nicola hoopt eind volgende week in Turijn aan te komen. De weddenschap heeft ook een emotionele lading voor Nicola. Zijn zoon kwam enkele jaren geleden om bij een fietsongeluk in de buurt van Turijn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws