'Concrete interesse in Januzaj, Spanjaarden hebben een plan'

'Concrete interesse in Januzaj, Spanjaarden hebben een plan'

12-06-2017 11:15

Manchester United heeft een knoop doorgehakt omtrent de toekomst van Adnan Januzaj. De flankspeler werd het voorbije seizoen uitgeleend aan Sunderland. Daar deed hij het aardig, maar hij kon de technische staf van The Red Devils toch niet helemaal overtuigen. Maar United wil een scenario zoals dat van Pogba vermijden.

Januzaj werd als 14-jarige weggeplukt bij Anderlecht. Onder David Moyes bloeide hij open bij de hoofdmacht van Man United, een mooie toekomst lachte hem toe. Maar na het ontslag van Moyes raakte Januzaj op een zijspoor. De ex-Rode Duivel kwam maar mondjesmaat aan spelen toe. Na een mislukte uitleenbeurt aan Borussia Dortmund volgde afgelopen seizoen Sunderland.

Daar kwam hij terug bovendrijven, maar Man United is hem toch liever kwijt. Januzaj heeft nog maar een contract voor één seizoen en zal dan ook verkocht worden, maar Het Nieuwsblad weet dat The Mancunians een terugkoopclausule willen. In het verleden liet het gratis Paul Pogba vertrekken. Die werd vorige zomer teruggekocht voor meer dan 100 miljoen euro, een scenario dat ze niet meer willen meemaken op Old Trafford. Als Januzaj niet verkocht wordt, kan hij volgende zomer gratis vertrekken. Tenzij hij José Mourinho alsnog weet te overtuigen.

Update 12/06 om 11.15: Volgens Marca is Real Sociedad momenteel het meest concreet voor Januzaj. De Spanjaarden willen hem graag hebben, maar de vraagprijs van tien miljoen euro vormt momenteel nog een probleem. De voorzitter van Real Sociedad Jokin Aperribay hoopt dat de transfer rond komt. Met een hoog percentage op de doorverkoopprijs hoopt hij Manchester United te overtuigen om Januzaj te lossen.