Martinez onder de indruk van Tielemans: Hij heeft me gefeliciteerd

Martinez onder de indruk van Tielemans: "Hij heeft me gefeliciteerd"

06-06-2017 17:36
1

Youri Tielemans kreeg toch enigszins verrassend een basisplek bij de Rode Duivels tegen Tsjechië. De middenvelder liet zeker geen slechte indruk na. Stiekem hoopt hij toch op nog meer minuten.

"Of dat betekent dat ik vrijdag ook in Estland speel, weet ik niet. Het is de trainer die beslist", reageerde de middenvelder na de 2-1 zege tegenover Metro Time.

Hij beseft dat er heel wat andere spelers op zijn positie kunnen spelen. "België heeft heel veel kwaliteit op het middenveld. De plaatsjes zijn duur. Er is dus veel concurrentie, maar het is een gezonde concurrentie", klinkt het.

Systemen
Met Tielemans en Radja Nainggolan op het middenveld werd het toch een ander systeem bij de Rode Duivels. "Tegen Tsjechië probeerden we twee verschillende systemen uit en het draaide goed. Het is goed dat we kunnen variëren als dat nodig is."

"Over mijn persoonlijke prestatie ben ik ook tevreden. Ik moest defensief mijn werk doen en offensief moest ik de lopende vrije man vinden. De trainer heeft me met mijn wedstrijd gefeliciteerd", besluit hij.