Batshuayi luidt de alarmbel: 'Niet nog zo'n seizoen, ik moet spelen'

Batshuayi luidt de alarmbel: 'Niet nog zo'n seizoen, ik moet spelen'

06-06-2017 16:09
2

Michy Batshuayi kijkt niet uit naar nog een jaartje bankzitten bij Chelsea. De Rode Duivel beseft dat hij dringend meer moet spelen. Een vertrek bij de Londenaren is aanstaande.

"Nog zo'n seizoen bij Chelsea? Neen, daar bedank ik voor. Iedereen weet dat ik moet spelen. Het WK staat voor de deur. Ik wil klaar zijn", reageerde hij tegenover Het Laatste Nieuws na de partij tegen Tsjechië (2-1). De spits kwam vorig seizoen amper aan 235 speelminuten, hij wil meer.

Batshuayi denkt er echter niet aan om meteen keet te schoppen. "Ik ga niets eisen, maar ik ga wel eens luisteren en daarna met mijn makelaar en de club de beste beslissing nemen. Op een vriendelijke toon, hoor", lacht hij.

"Ik wil meer minuten en meer scoren. De ervaring om een titel te winnen neem ik mee. Of ik begrijp waarom ik zo weinig speelde? Ja, helemaal. Maak je geen zorgen, het zit goed in mijn hoofd. Ik leerde veel van Diego Costa, maar het was niet altijd makkelijk. Gelukkig waren Hazard en Courtois er om me er af en toe weer bovenop te helpen", besloot hij.